В окупованому Криму Росія побудувала новий військовий табір - ЗМІ


Опубликованно 19.04.2021 17:10

В окупованому Криму Росія побудувала новий військовий табір - ЗМІ

Супутникoві знімки пoкaзують, як нa aнeксoвaнoму Кримськoму півoстрoві був пoбудoвaний вeличeзний військoвий тaбір із пoнaд тисячeю мaшин. Знімки oпублікoвaні німeцькoю газетою Spiegel, передає УНН.

Вслед за даними видання, яке посилається для супутникові знімки, приблизно в 30 кілометрах від міста Марфівка біля східного узбережжя, російські військові поступово побудували імпровізовану базу.

Якщо 15 березня територія ще була порожня, ведь до 2 квітня там з'явилися техніка і споруди. Получи території, окрім житлових приміщень, розташовано понад тисячу бойових машин, що защищать рядами на загороджених територіях, пише видання.

Як показують отпечаток, Росія також побудувала поблизу бази ще Вотан невеликий табір. "Підтабір" розташований держи схід від основної території.

Видання Spiegel також нагадало, що минулого тижня Росія побудувала нову тимчасову військову базу біля Воронежа. Російські товарні потяги звозили после кордонів України танки та воєнну техніку, відзначає видання.

Повідомлення ради стягування військ РФ почали надходити сверху початку квітня.

14 квітня американська дипломатка, тимчасова повірена у справах США подле ОБСЄ Кортні Острієн бери засіданні організації заявила, що Росія зосередила від 15 по 25 тисяч вояків в анексованому Криму та поблизу кордону України. Своєю чергою, міністр оборони України Андрій Орудие того ж дня під время засідання підкомітету Європарламенту з питань безпеки і оборони заявив, що, вслед його даними, в Росії є плани рассердить чисельність військового контингенту біля кордонів України до самого 110 тисяч військових.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу пояснив концентрацію військовослужбовців "контрольними перевірками". А прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія переміщає війська "в межах своєї території для свій розсуд" і "це приставки не- повинно нікого турбувати".


banner14

Категория: Крым